2 Serious Ladies

 

 

De Geschiedenis

 

Het bedrijf dat nu onder de naam 2 Serious Ladies websites maakt heeft een zeer lange geschiedenis. Historisch onderzoek heeft aangetoond dat reeds bij de Egyptenaren er een initiatief was dat in het Egytisch Ernstige Vrouwen heette. Dat feit was al geruime tijd bekend. Pas heel recent is deze naam aangetroffen naast de afbeelding die u hiernaast ziet. Het blijkt dus te gaan om 2 Ernstige Vrouwen of te wel: 2 Serious Ladies. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de vraag wat deze twee dames samen voor activiteiten ontplooiden. Er zijn aanwijzingen dat zij in graftomben aparte muren verzorgden waarop de zakelijke activiteiten van de overledene werden uiteen gezet en ge´llustreerd. 

 

 

In het Engeland van de 19e eeuw was 2 Serious Ladies een zeer succesvol zakelijk initiatief dat werd gedreven door twee dames uit de betere kringen. Op het hoogtepunt van hun succes hadden zij meer dan 400 dames in dienst!

Een groot probleem voor vrouwen als deze twee zakenvrouwen was dat vrouwen in het Victoriaanse Engeland niet aan het hoofd konden staan van een onderneming. Dat probleem konden zij echter vrij eenvoudig oplossen. Zij hadden namelijk allebei een heel domme jongere broer die totaal afhankelijk van hun zuster was. Deze domme broers waren dus formeel eigenaar van de zaak die door de beide dames tot grote bloei werd gebracht. Hiernaast ziet u een portret van de dames terwijl zij even pauzeren bij een kopje koffie.

 

 

 

Aan het begin van de 20e eeuw werd een dependance van 2 Serious Ladies geopend in Nederland. Het filiaal werd gedreven door twee nog erg jonge vrouwen. Zij verdeelden hun tijd tussen het opbouwen van het bedrijf en het serieus beoefenen van verschillende sporten. Hun voorkeur ging in eerste instantie uit naar de wielersport. Hiernaast een jeugdfoto van de dames met hun rijwielen.

 

 

 

 

 

 

Naarmate het succes van de zaak toenam schoot de tijd voor serieus trainen voor de wielersport er een beetje bij in. De dames besloten toen hun sportactiviteiten te beperken tot regelmatig zwemmen. Zij bleven aanhangsters van een-gezonde-geest-in-een-gezond-lichaam 

 

 

 

 

In de 50-er jaren van de 20e eeuw werd de zaak overgenomen door een ander type vrouwelijke ondernemer. Het sportieve element verdween enigszins naar de achtergrond. Glamour kreeg een grotere nadruk. Hiernaast ziet u een foto van de tweekoppige directie die 2 Serious Ladies vanaf 1959 meer dan 40 jaar heeft geleid. Zij zijn de directe voorgangsters van de huidige directie.  

 
     

Home | Geschiedenis | Voorbeelden | Contact